Loading...

Zorgverzekering Havelte Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Havelte. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, OHRA, Menzis, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze afgesloten polis bij jouw situatie? Aan de hand van de innovatieve zorgvergelijker kun je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als tand en zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is soms ingewikkeld. Begrippen als EHIC of Keuzevrijheid komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of ONVZ tot CZdirect en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker achterhaal je direct en ongecompliceerd een voordelige verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier tref jij praktische info met betrekking tot de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Groessen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Havelte? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je direct welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-havelte


De beste zorgpolis in Havelte?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Eldersloo afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hieronder lees je meer over een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Beroepsastma of Diep-veneuze trombose, echter ook Metaplasie en Subjectief dubbelgangersyndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Westerveld) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Havelte?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Havelte of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker d.m.v. internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 18 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Kiemer ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Havelte?

De basispolis vergoedt veel zorgkosten in Havelte. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Dieetadvies. Check de condities van de huidige verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop check jij enige erkende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Havelte wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Havelte. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Havelte? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Havelte moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de regio Westerveld. Zoals logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek of ook stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij CZ en National Academic. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Fluoride applicatie.

Verzekeringskantoor in Havelte

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Havelte. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Havelte