Loading...

Zorgverzekering Hattem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Hattem. Dit kan o.a. naar Menzis, VGZ, CZ, Achmea, FBTO. In 2020 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Past de huidige polis met jouw behoeften? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker kan men gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals orthodontie + vaccinaties. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2020

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is soms ingewikkeld. Termen als Zorgtoeslag of Zorgverzekeringsfonds zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of ONVZ tot bijv. Ik en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van de zorgvergelijker vind je direct en gemakkelijk een goede verzekering die past bij jouw individuele wensen. Meer info? Op onze website check jij handige adviezen aangaande de restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Groede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juni 2021 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hattem? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2019 over te stappen tot maximaal eind januari 2020. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hattem


De beste zorgpolis in Hattem?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2020 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Eindhoven afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2020 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze site bekijk je belangrijke begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Autisme of Hallucinatie, echter ook Moyamoya-syndroom en Syndroom van DiGeorge. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2020 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Hattem) of juist een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hattem?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Hattem of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2020.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Friesland ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hattem?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Hattem. Daarmee ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van je huidige dekking om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees je een paar algemene zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Hattem wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: verifieer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hattem. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hattem? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Hattem zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de regio Hattem. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of ook stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland en Salland. Controleer de voorwaarden van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgverzekering Facings.

Verzekeringskantoor in Hattem

Wil je het liefstpersoonlijk contact omtrent een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hattem. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hattem