Loading...

Zorgverzekering Hasselt Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hasselt. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Menzis, OHRA, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past deze bestaande polis nog met jouw situatie? Geholpen door de scherpe zorgvergelijker kan jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals o.a. huidtherapie en tandheelkundige hulp. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal lastig. Termen als Tweedelijns zorg en Wet BIG vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of PNOZorg tot o.a. Ditzo en Salland. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door een zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check je handige adviezen aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Grijpskerke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hasselt? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot jij supersnel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-hasselt


De beste zorgpolis in Hasselt?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Eijsden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop lees je meer over veel besproken variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Campylobacter of Fibromyalgie, echter ook Naevus en Usher-syndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, jouw gemeente (Zwartewaterland) of soms een vereniging. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hasselt?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hasselt of rondom deze plaats. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger online. Hieronder lees je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. FBTO ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hasselt?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Hasselt. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van je huidige polis om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website tref je enkele erkende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hasselt wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: loop na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hasselt. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hasselt? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Hasselt moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in en rondom Zwartewaterland. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Friesland of VvAA. Bestudeer de voorwaarden van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Euthanasie.

Verzekeringskantoor in Hasselt

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hasselt. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hasselt