Loading...

Zorgverzekering Haskerdijken Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Haskerdijken. Populaire keuzes zijn Achmea, OHRA, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past deze huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kan men direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. vergoeding bril en contactlenzen en epilatie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms gecompliceerd. Zaken als Eerstelijns zorg en Basisverzekering komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Pro Life tot bijv. De Goudse en ZieZo. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker detecteer je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die matcht met alle behoeften. Problemen? Op onze website bekijk jij handige gegevens over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Griendtsveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Haskerdijken? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek je direct welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-haskerdijken


Populaire zorgpolis in Haskerdijken?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Egmond-Binnen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Hieronder vind je cruciale aspecten die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Clusterhoofdpijn of Hersenschudding, echter ook Paratuberculose en Wolf-Hirschhornsyndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Heerenveen) of via een school. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haskerdijken?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Haskerdijken of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via het internet. Hieronder vind je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 27 behandelingen).
 7. Kies de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Ditzo ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Haskerdijken?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Haskerdijken. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van de huidige polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hieronder lees jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Haskerdijken wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Haskerdijken. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Haskerdijken? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Haskerdijken moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de buurt van Heerenveen. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZ of National Academic. Controleer de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Ernstige verslaving.

Verzekeringskantoor in Haskerdijken

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak t.a.v. een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Haskerdijken. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haskerdijken