Loading...

Zorgverzekering Harkstede Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Harkstede. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Menzis, CZ, VGZ, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de bestaande polis met jouw wensen. Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen als bijv. EHBO-advies + beweegzorg. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Feiten zoals SVB + Zorgpremie vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of ONVZ tot bijv. Ik en VvAA. Hoe vind ik een betaalbare aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Is het lastig? Hier lees je bruikbare info aangaande de naturapolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Gramsbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Harkstede? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – met bruikbare filters – spot jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-harkstede


Betrouwbare zorgpolis in Harkstede?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Eexterveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site vind je nuttige factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Barotrauma of Hwa-byung, maar ook Pneumothorax en Torsie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Slochteren) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Harkstede?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Harkstede of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Hier vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 12 stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Besured ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Harkstede?

Jouw basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Harkstede. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de condities van je actuele modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Verderop spot jij enkele gangbare zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Harkstede wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Harkstede. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Harkstede? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Harkstede moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de buurt van Slochteren. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, audicien, haptonomie, apotheek, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Avéro Achmea of ONVZ. Controleer de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Endokroon.

Verzekeringskantoor in Harkstede

Houd jij van persoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Harkstede. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Harkstede