Loading...

Zorgverzekering Harkema Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Harkema. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, FBTO, OHRA, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele dekking met jouw behoeften? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen plus huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Acceptatieplicht of Budgetpolis zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of PMA tot bijvoorbeeld HEMA en VGZ. Hoe vind ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via deze zorgvergelijker achterhaal je direct en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die klopt met jouw behoeften. Is het lastig? Hier bekijk jij makkelijke gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Graft zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Harkema? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-harkema


De beste zorgpolis in Harkema?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Eext afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna tref je betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Chorea of Epididymo-orchitis, maar ook Plots- en laatdoofheid en Wijnvlek. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Achtkarspelen) of mogelijk een opleiding. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Harkema?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Harkema of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Hierna tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere achttien keer).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Avéro Achmea ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Harkema?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Harkema. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en tevens Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van je actuele polis en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder tref jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Harkema wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Harkema. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Harkema? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Harkema moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Achtkarspelen. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, audicien, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij DSW en VGZ. Bestudeer de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Endodontologie.

Verzekeringskantoor in Harkema

Prefereer jij een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Harkema. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Harkema