Loading...

Zorgverzekering Haren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Haren. Bijvoorbeeld naar Menzis, Achmea, CZ, VGZ, OHRA. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de afgesloten dekking met jouw behoeften? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. dieetadvies + preventieve zorg. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Termen als Internet zorgverzekering en Zorgplicht zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of Menzis tot o.a. Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels een zorgvergelijker detecteer je snel en ongecompliceerd een voordelige verzekering die klopt met jouw behoeften. Hulp nodig? Op onze website spot je bruikbare adviezen ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Goudswaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Haren? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk jij supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-haren


Meest gekozen zorgpolis in Haren?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Eeserveen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site ontdek je enkele onderdelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Bloedneus of KISS-syndroom, echter ook Leververvetting en Spitsvoet. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Haren) of mogelijk een school. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haren?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Haren of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere twaalf keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Zorg en Zekerheid ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Haren?

Het basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Haren. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Logopedie, Verloskundige zorg. Controleer de condities van je actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Haren wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Haren. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Haren? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Haren zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Haren. Zoals kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie of ook haptonomie, apotheek, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij HEMA en OZF. Bestudeer de condities van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Elastische kousen.

Verzekeringskantoor in Haren

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Haren. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haren