Loading...

Zorgverzekering Hardinxveld-Giessendam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Hardinxveld-Giessendam. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, CZ, Menzis, Achmea. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze huidige polis bij jouw situatie? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kan je snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen als gezinsplanning en tand. Overstappen van aanbieder is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best niet makkelijk. Zaken als Overstapservice en Collectieve verzekeringen vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of OZF tot aan De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een betaalbare verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van onze zorgvergelijker tref je vlug en zonder problemen een geschikte verzekering die matcht met de behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je handige informatie m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Goudriaan zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hardinxveld-Giessendam? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hardinxveld-giessendam


Betrouwbare zorgpolis in Hardinxveld-Giessendam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Eesergroen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Hierna lees je meer over veel besproken factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Brueghelsyndroom of Haarnestcyste, maar ook Pokken en Tremor. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Hardinxveld-Giessendam) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hardinxveld-Giessendam?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hardinxveld-Giessendam of rondom deze plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en duidelijker d.m.v. internet. Hier bekijk je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 6 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Zilveren Kruis ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hardinxveld-Giessendam?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Hardinxveld-Giessendam. Zo staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van je actuele verzekering om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Hardinxveld-Giessendam wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hardinxveld-Giessendam. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hardinxveld-Giessendam? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Hardinxveld-Giessendam zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog velerlei zorginstanties in de streek Hardinxveld-Giessendam. Neem nou diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie of ook plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij FBTO of ONVZ. Controleer de condities van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Eigen bijdrage WMO.

Verzekeringskantoor in Hardinxveld-Giessendam

Prefereer jij een persoonlijke afspraak t.a.v. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hardinxveld-Giessendam. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hardinxveld-Giessendam