Loading...

Zorgverzekering Hantumeruitburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hantumeruitburen. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, VGZ, FBTO, OHRA. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze geldende dekking met jouw omstandigheden? Via deze snelle zorgvergelijker kan je nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als orthodontie + steunzolen. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Aspecten zoals Acceptatieplicht + Keuzevrijheid zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of PNOZorg tot o.a. De Friesland en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door deze zorgvergelijker tref je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Meer info? Op deze website tref jij bruikbare adviezen ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Goirle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hantumeruitburen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de polisvergelijker – met bruikbare filters – check jij gelijk welke partij voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-hantumeruitburen


Populaire zorgpolis in Hantumeruitburen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Een-West afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Op deze pagina ontdek je een aantal aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor onder andere Cholesteatoom of Hypothermie, echter ook Pityriasis versicolor en Speekselsteen. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Dongeradeel) of wellicht een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hantumeruitburen?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Hantumeruitburen of rondom deze plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hier spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is UMC Zorgverzekering ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hantumeruitburen?

Jouw basispolis compenseert veel zorgkosten in Hantumeruitburen. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de kleine letters van jouw actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna lees je een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Hantumeruitburen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hantumeruitburen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hantumeruitburen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Hantumeruitburen moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in de streek Dongeradeel. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Besured en VvAA. Check de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Dyslexiebehandeling.

Verzekeringskantoor in Hantumeruitburen

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hantumeruitburen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist checkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hantumeruitburen