Loading...

Zorgverzekering Hallum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hallum. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, OHRA, CZ, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige dekking nog met jouw situatie? Met medewerking van de snelle zorgvergelijker kun je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen als alternatieve zorg en homeopathie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is tamelijk complex. Termen als Gemoedsbezwaarde en Eerstelijnszorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of ONVZ tot bijvoorbeeld FBTO en Stad Holland. Hoe vind ik een goedkope aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van onze zorgvergelijker detecteer je vlug en eenvoudig een betrouwbare verzekering die matcht met de wensen. Is het lastig? Op deze pagina tref je bruikbare specificaties over de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Lees ook alles over Godlinze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Hallum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek je binnen enkele minuten welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Besured, Anderzorg, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hallum


Meest gekozen zorgpolis in Hallum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Eefde afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina tref je betekenisvolle variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Buiktyfus en paratyfus of Downsyndroom, echter ook Neurose en Syndroom van Moebius. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Ferwerderadiel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hallum?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Hallum of omgeving. Tip: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. PMA ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hallum?

Jouw basispolis betaalt veel zorgkosten in Hallum. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Check de condities van de actuele polis om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Verderop tref jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Hallum wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Hallum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hallum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Hallum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Ook vind je meerdere zorgbedrijven in de gemeente Ferwerderadiel. Onder andere: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie en apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij AnderZorg of Pro Life. Bestudeer de condities van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Douchestoel los.

Verzekeringskantoor in Hallum

Wil je het liefst1 op 1 contact omtrent je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hallum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hallum