Loading...

Zorgverzekering Halfweg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Halfweg. Populaire keuzes zijn CZ, Menzis, VGZ, FBTO, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Matcht jouw bestaande polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kun je vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als alternatieve geneesmiddelen plus gezinsplanning. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is soms gecompliceerd. Termen als Solidariteit + Declareren zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Menzis tot bijv. HEMA en ZieZo. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en probleemloos een goedkope verzekering die klopt met je zorgwensen. Is het lastig? Op onze website tref je praktische specificaties met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Ginnum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Halfweg? De kosten van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je gelijk welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-halfweg


De beste zorgpolis in Halfweg?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ederveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site vind je enkele factoren die van belang zijn. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Defect-schizofrenie of Hidradenitis suppurativa, maar ook Oorlogstrauma en Wallen. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, jouw gemeente (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Halfweg?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Halfweg of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever online. Hierna tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld OHRA ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Halfweg?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Halfweg. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering en bekijk wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk jij meerdere algemene zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Halfweg wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: trek even na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Halfweg. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Halfweg? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Halfweg is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij C4Me of ONVZ. Raadpleeg de condities van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Diëtetiek.

Verzekeringskantoor in Halfweg

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Halfweg. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Halfweg