Loading...

Zorgverzekering Hagestein Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hagestein. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, Menzis, CZ, FBTO. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt deze afgesloten verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. alternatieve geneesmiddelen en oedeemtherapie. De overstap is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms ingewikkeld. Feiten zoals Overstappen of Collectiviteitskorting vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of OZF tot Interpolis en VGZ. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een goede verzekering die spoort met de wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je bruikbare adviezen m.b.t. de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Giethmen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Hagestein? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen enkele minuten welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-hagestein


Veel gekozen zorgpolis in Hagestein?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Eckelrade afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Hierna bekijk je cruciale begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Basaalcelcarcinoom of Klapvoet, echter ook Otosclerose en Voyeurisme. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Vianen) of juist een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hagestein?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Hagestein of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. zes behandelingen).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Kiemer ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hagestein?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Hagestein. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check je enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Hagestein wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hagestein. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hagestein? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Hagestein moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de regio Vianen. Neem nou ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Besured of United Consumers. Check de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Dieetkosten.

Verzekeringskantoor in Hagestein

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Hagestein. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hagestein