Loading...

Zorgverzekering Haarzuilens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Haarzuilens. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door de snelle zorgvergelijker kan jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld epilatie of acupunctuur. De overstap is binnen 5 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk lastig. Zaken als AWBZ + Overstappen zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Menzis tot aan DSW en United Consumers. Hoe achterhaal ik een goedkope polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door de zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een goede verzekering die klopt met je wensen. Problemen? Op onze website bekijk je bruikbare details over de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Giessenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Haarzuilens? De kosten van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-haarzuilens


De beste zorgpolis in Haarzuilens?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Echten afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Hierna vind je nuttige aspecten die van belang zijn. Dankzij deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Brucellose of Episcleritis, maar ook Pathologisch liegen en Torsie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een lagere premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, de gemeente (Utrecht) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haarzuilens?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Haarzuilens of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Hier spot je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 36 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld HEMA ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Haarzuilens?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Haarzuilens. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van je actuele polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar check jij een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Haarzuilens wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Haarzuilens. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Haarzuilens? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Haarzuilens moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de buurt van Utrecht. Denk aan: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij C4Me en ONVZ. Controleer de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Diabeteshulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Haarzuilens

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Haarzuilens. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haarzuilens