Loading...

Zorgverzekering Haarlemmerliede Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Haarlemmerliede. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, OHRA, FBTO, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele polis bij jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules als tandarts / osteopathie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Risicoselectie of SVB komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of PNOZorg tot bijv. DSW en Univé. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker vind je direct en gemakkelijk een duidelijke verzekering die past bij de zorgwensen. Is het lastig? Hier tref je praktische informatie aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Geulle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Haarlemmerliede? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek je direct welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-haarlemmerliede


Meest gekozen zorgpolis in Haarlemmerliede?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Easterwierrum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Coronavirus of Hanta-virus, maar ook Paranoïde schizofrenie en Spina bifida. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) of juist een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haarlemmerliede?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Haarlemmerliede of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Hier tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn FBTO ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Haarlemmerliede?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Haarlemmerliede. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Check de voorwaarden van je actuele modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hierna check je enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Haarlemmerliede wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: trek even na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Haarlemmerliede. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Haarlemmerliede? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Haarlemmerliede moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de buurt van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Zoals logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en audicien, apotheek, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of ONVZ. Check de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Darmkanker.

Verzekeringskantoor in Haarlemmerliede

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek omtrent de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Haarlemmerliede. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haarlemmerliede