Loading...

Zorgverzekering Haarlem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Haarlem. Dit kan o.a. naar Achmea, VGZ, OHRA, Menzis, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht de bestaande dekking bij jouw situatie? Geholpen door een snelle zorgvergelijker kan jij gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld beweegzorg plus EHBO-advies. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best niet eenvoudig. Termen als Regeling wanbetalers of Regeling wanbetalers zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of Pro Life tot aan De Goudse en Zekur. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en probleemloos een betrouwbare verzekering die klopt met alle wensen. Hulp nodig? Op deze pagina lees je nuttige details over de eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Gersloot zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Haarlem? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – check je direct welke partij de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-haarlem


Veel gekozen zorgpolis in Haarlem?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Eastermar afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina tref je enkele variabelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Darmpoliep of Diarree, maar ook Lichen sclerosus en Roodvonk. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Haarlem) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haarlem?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Haarlem of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Hierna vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. zes stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn DSW ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Haarlem?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Haarlem. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Inventariseer de voorwaarden van de actuele dekking en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina vind jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Haarlem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Haarlem. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Haarlem? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Haarlem moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de regio Haarlem. Neem nou podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Besured en Salland. Bestudeer de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Daisy-speler.

Verzekeringskantoor in Haarlem

Wil je het liefstface to face contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Haarlem. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haarlem