Loading...

Zorgverzekering Haalderen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Haalderen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, CZ, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze afgesloten zorgverzekering nog met jouw situatie? Via de nuttige zorgvergelijker kan men direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld steunzolen + oefentherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is best lastig. Termen als Eerstelijns zorg of Inkomensafhankelijke bijdrage zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of inTwente tot bijvoorbeeld HEMA en VvAA. Hoe stap ik over naar een geschikte aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door deze zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die spoort met je behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je handige informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Genemuiden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Haalderen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk je snel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-haalderen


De beste zorgpolis in Haalderen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Eernewoude afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna tref je betekenisvolle variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Bijziendheid of Hepatitis B, maar ook Leverkanker en Vereniging Spierziekten Nederland. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Lingewaard) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haalderen?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Haalderen of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Onderstaand lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. CZdirect ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Haalderen?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Haalderen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de condities van de actuele verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Haalderen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Haalderen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Haalderen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Haalderen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de streek Lingewaard. Bijvoorbeeld: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, podotherapie en audicien, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Interpolis en Zilveren Kruis. Check de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering EHBO-cursus.

Verzekeringskantoor in Haalderen

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Haalderen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haalderen