Loading...

Zorgverzekering Grubbenvorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Grubbenvorst. Populaire keuzes zijn FBTO, Achmea, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kan jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. opticien plus manuele therapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is tamelijk complex. Feiten zoals Naturapolis of Solidariteit vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of inTwente tot aan Ik en Zekur. Hoe achterhaal ik een betaalbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door deze zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die past bij jouw individuele wensen. Problemen? Op deze website vind jij nuttige info met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Gellicum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Grubbenvorst? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-grubbenvorst


De beste zorgpolis in Grubbenvorst?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Druten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je veel besproken factoren die van belang zijn. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Builenpest of Exoftalmus, en tevens voor bijv. Lyme-ziekte en Zenuwinzinking. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Horst aan de Maas) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grubbenvorst?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Grubbenvorst of omgeving. Maar het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hierna check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 9 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. De Amersfoortse ziektekosten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Grubbenvorst?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Grubbenvorst. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en bekijk wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina vind je enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Grubbenvorst is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: trek even na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Grubbenvorst. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Grubbenvorst? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Grubbenvorst zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal zorginstanties in de buurt van Horst aan de Maas. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg of ook stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij inTwente of Salland. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Contactlenzen.

Verzekeringskantoor in Grubbenvorst

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Grubbenvorst. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grubbenvorst