Loading...

Zorgverzekering Grootschermer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Grootschermer. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, OHRA, CZ, Menzis. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van de scherpe zorgvergelijker kan iedereen vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als alternatieve zorg / tandarts. De overstap is binnen 2 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Eigen risico en Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of PNOZorg tot bijvoorbeeld Interpolis en VGZ. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je rap en makkelijk een goedkope verzekering die aansluit op de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot jij makkelijke adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Geldrop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Grootschermer? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via onze vergelijker – en de speciale filters – spot je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-grootschermer


De beste zorgpolis in Grootschermer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Drouwenerveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Cerebrovasculair accident of Dermatomyositis, en tevens voor bijv. Paranoïde schizofrenie en Syndroom van Asperger. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Schermer) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grootschermer?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Grootschermer of in een omliggende plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hierna check jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 27 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Zorg en Zekerheid zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Grootschermer?

Jouw basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Grootschermer. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Logopedie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de kleine letters van je actuele verzekeraar en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind je een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Grootschermer is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inventariseer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Grootschermer. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Grootschermer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Grootschermer moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de regio Schermer. Onder andere: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en ook haptonomie, apotheek, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis en OZF. Controleer de voorwaarden van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Consult door huisarts.

Verzekeringskantoor in Grootschermer

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Grootschermer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon kijkt naar je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grootschermer