Loading...

Zorgverzekering Grootegast Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Grootegast. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, VGZ, CZ, FBTO. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht jouw huidige polis met jouw behoeften? Via de snelle zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve geneeswijzen / steunzolen. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Termen als Zorgpas + Polisvoorwaarden vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of ONVZ tot o.a. FBTO en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker tref je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je handige details m.b.t. de restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Gelderswoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Grootegast? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref jij binnen enkele minuten welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-grootegast


De beste zorgpolis in Grootegast?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Drouwenermond afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hieronder ontdek je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Boviene spongiforme encefalopathie of Dermatofyt, maar ook Maagkanker en Tonsillitis. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Grootegast) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grootegast?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Grootegast of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 18 per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Zilveren Kruis zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Grootegast?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Grootegast. Zo worden kosten gedekt van bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele dekking om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk je enkele erkende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Grootegast is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Grootegast. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Grootegast? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Grootegast zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei soorten zorg in de gemeente Grootegast. Zoals ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij DSW of Zilveren Kruis. Bestudeer de dekking van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Condooms.

Verzekeringskantoor in Grootegast

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Grootegast. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bekijkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grootegast