Loading...

Zorgverzekering Groningen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Groningen. Veel gekozen partijen zijn Menzis, Achmea, CZ, VGZ, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past de afgesloten dekking met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg + zwangerschap en geboorte. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Aspecten zoals Tweedelijnszorg of Zvw vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of PMA tot De Goudse en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van deze zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een goede verzekering die overeenkomt met alle individuele wensen. Problemen? Op deze website tref je praktische informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Lees ook alles over Geeuwenbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Groningen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-groningen


Veel gekozen zorgpolis in Groningen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Drongelen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over belangrijke begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Etalagebenen, echter ook Ozaena en Pterygium. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Groningen) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Groningen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Groningen of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 36 keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld VGZ zorgpolis) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Groningen?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Groningen. Zodoende worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen en Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Controleer de kleine letters van jouw huidige dekking en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Groningen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Groningen. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Groningen? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Groningen is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de streek Groningen. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en audicien, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ of Ohra. Bestudeer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Compressie-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Groningen

Wil je het liefstface to face contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Groningen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Groningen