Loading...

Zorgverzekering Grolloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Grolloo. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, Menzis, FBTO, VGZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Klopt deze afgesloten polis bij jouw situatie? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen zoals o.a. oedeemtherapie of preventieve zorg. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best complex. Termen als Tweedelijns zorg + Basisverzekering zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of ONVZ tot bijvoorbeeld De Goudse en Salland. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een geschikte verzekering die in lijn is met de wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je praktische details met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Geesteren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Grolloo? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek je snel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-grolloo


Populaire zorgpolis in Grolloo?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Drogteropslagen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Op deze site vind je belangrijke variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Coprofagie of Fantoompijn, en tevens voor bijv. Mysofobie en Stendhal-syndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Aa en Hunze) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grolloo?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Grolloo of ergens in de buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker online. Op deze pagina spot jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 12 behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Univé zorgpolis) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Grolloo?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Grolloo. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van de actuele verzekering en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Grolloo wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Grolloo. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Grolloo? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Grolloo is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de regio Aa en Hunze. Onder andere: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Menzis of Salland. Raadpleeg de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Compensatie van arm-, hand- en vingerfunctie.

Verzekeringskantoor in Grolloo

Houd jij van een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Grolloo. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grolloo