Loading...

Zorgverzekering Greonterp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Greonterp. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, Menzis, FBTO, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed te bekijken. Matcht deze actuele zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de snelle zorgvergelijker kan je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. opticien / acnetherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is redelijk complex. Termen als Spoedeisende zorg of Combinatiepolis zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of OZF tot bijv. Ik en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij de zorgvergelijker achterhaal je vlug en moeiteloos een voordelige verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij bruikbare informatie met betrekking tot de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Gasselternijveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Greonterp? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij gelijk welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-greonterp


Veel gekozen zorgpolis in Greonterp?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Drempt afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna lees je meer over veel besproken factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Aardbeihemangioom of Ziekte van Duchenne, maar ook PDD-NOS en Verkoudheid. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Greonterp?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Greonterp of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Op deze pagina check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. National Academic zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Greonterp?

De basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Greonterp. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Greonterp wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Greonterp. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Greonterp? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Greonterp zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de gemeente Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of ook psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij CZ of United Consumers. Bestudeer de kleine lettertjes van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Buikwandcorrectie.

Verzekeringskantoor in Greonterp

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Greonterp. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Greonterp