Loading...

Zorgverzekering Grave Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Grave. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de bestaande verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kun je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden als bijv. huidtherapie + zwangerschap en geboorte. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is vaak moeilijk. Termen als Vrije artsenkeuze of Aanvullende zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of PNOZorg tot o.a. Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een passende verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een goedkope verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Problemen? Op onze website vind jij makkelijke specificaties aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Gasselte zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Grave? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk je snel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-grave


Veel gekozen zorgpolis in Grave?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Dreischor afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina ontdek je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Confabulatie of Holvoet, echter ook Plaveiselcelcarcinoom en Tuberculose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Grave) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Soms is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grave?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Grave of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer).
 7. Kies de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Menzis zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Grave?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Grave. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Inventariseer de condities van je huidige dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website lees je een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Grave wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Grave. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Grave? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Grave moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de buurt van Grave. Neem nou podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij C4Me en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Bruggen.

Verzekeringskantoor in Grave

Prefereer jij een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Grave. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grave