Loading...

Zorgverzekering Gouda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Gouda. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, Menzis, FBTO, VGZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past jouw bestaande polis nog met jouw situatie? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kan je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals acupunctuur plus gezinsplanning. Overstappen van aanbieder is echt zo afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Zaken als Eerstelijns zorg of Eigen bijdrage zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of PNOZorg tot o.a. Ditzo en VvAA. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die spoort met jouw wensen. Is het lastig? Op onze website spot jij bruikbare specificaties m.b.t. de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Galder zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Gouda? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het tarief kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – check je binnen enkele minuten welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-gouda


De beste zorgpolis in Gouda?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Dongjum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop vind je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Bloom-syndroom of Ziekte van Huntington, maar ook Plots- en laatdoofheid en Stoornis in de impulsbeheersing. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Gouda) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gouda?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Gouda of in een omliggende plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Onderstaand lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. zes per jaar).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn CZdirect zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Gouda?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Gouda. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek maar ook Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van jouw huidige polis en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Verderop spot jij meerdere populaire zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Gouda wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Gouda. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Gouda? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Gouda moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog een aantal verschillende types zorg in de gemeente Gouda. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en psychologische zorg, audicien, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd en ZorgDirect. Bekijk de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Borstkanker.

Verzekeringskantoor in Gouda

Heb jij het liefst een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Gouda. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bekijkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gouda