Loading...

Zorgverzekering Goingarijp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Goingarijp. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de actuele polis met jouw wensen. Geholpen door de innovatieve zorgvergelijker mag ook jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals ergotherapie en epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best niet eenvoudig. Aspecten zoals College voor Zorgverzekeringen of Inkomensafhankelijke premie zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of ONVZ tot bijv. Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een betaalbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door de zorgvergelijker achterhaal je rap en zonder problemen een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk jij bruikbare info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Friens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Goingarijp? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De premie kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – check je binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-goingarijp


Populaire zorgpolis in Goingarijp?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Doezum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site lees je meer over betekenisvolle onderdelen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Barotrauma of Hartaanval, en tevens voor bijv. Mozaïcisme en Psychose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een school. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Goingarijp?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Goingarijp of in deze buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via internet. Hier tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn AnderZorg zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Goingarijp?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Goingarijp. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van je actuele verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk je enkele populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Goingarijp wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Goingarijp. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Goingarijp? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Goingarijp is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele verschillende types zorg in de regio De Friese Meren. Bijvoorbeeld: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, podotherapie of psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Ditzo of Zekur. Bekijk de voorwaarden van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Bladomslagapparatuur en omgevingsbesturing.

Verzekeringskantoor in Goingarijp

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Goingarijp. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Goingarijp