Loading...

Zorgverzekering Goëngahuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Goëngahuizen. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, OHRA, Menzis, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw geldende zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van een handige zorgvergelijker kan jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als bijv. oefentherapie en homeopathie. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is redelijk niet eenvoudig. Termen als Tweedelijns zorg of CVZ vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of Ohra tot bijvoorbeeld DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een goedkope verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die matcht met de wensen. Meer info? Hier vind je praktische details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Franeker zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Goëngahuizen? De premies van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-goengahuizen


Meest gekozen zorgpolis in Goëngahuizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Doesburg afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder ontdek je enkele onderdelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Achondroplasie of Katatone schizofrenie, maar ook Nagebootste stoornis en Veteranenziekte. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Smallingerland) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Goëngahuizen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Goëngahuizen of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hier check je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ZorgDirect polis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Goëngahuizen?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Goëngahuizen. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van de actuele dekking en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Goëngahuizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: controleer goed of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Goëngahuizen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Goëngahuizen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Goëngahuizen zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Smallingerland. Zoals logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie of psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Besured of PNOZorg. Check de condities van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Bijzondere optische hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Goëngahuizen

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Goëngahuizen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Goëngahuizen