Loading...

Zorgverzekering Ginnum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Ginnum. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, OHRA, CZ, VGZ, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht deze actuele verzekering met jouw behoeften? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker mag ook jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals acnetherapie plus tandarts. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms lastig. Feiten zoals Wlz en Diagnose Behandelcombinatie zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Menzis tot o.a. Delta Lloyd en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een goede verzekering die overeenkomt met de wensen. Is het lastig? Op onze website tref je handige informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Follega zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Ginnum? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check je supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ginnum


Betrouwbare zorgpolis in Ginnum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Dinxperlo afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina ontdek je veel besproken begrippen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Albinisme of Exostose, echter ook Mastocytose en Taxol. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een lagere premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Ferwerderadiel) of wellicht een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ginnum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Ginnum of in deze buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Hieronder tref je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn zes keer).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. VGZ polis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Ginnum?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ginnum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van je huidige verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check je een paar gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Ginnum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ginnum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ginnum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Ginnum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in en rondom Ferwerderadiel. Zoals podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZdirect of National Academic. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Besnijdenis.

Verzekeringskantoor in Ginnum

Wil je het liefsteen “echt” gesprek m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Ginnum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ginnum