Loading...

Zorgverzekering Giethmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Giethmen. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht deze geldende polis bij jouw situatie? Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker mag ook jij gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. beweegzorg + vaccinaties. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Naturapolis of Keuzevrijheid zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Pro Life tot aan HEMA en VvAA. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een goede verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Problemen? Hier tref je praktische adviezen over de restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Fleringen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Giethmen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je supersnel welke partij de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-giethmen


Meest gekozen zorgpolis in Giethmen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Diffelen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina tref je nuttige aspecten die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Avolitie of Drukpijn, echter ook Oogziekte en Treponematose. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Ommen) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Giethmen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Giethmen of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Onderstaand vind je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 per jaar).
 7. Bepaal de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn UMC Zorgverzekering polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Giethmen?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Giethmen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van je actuele verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Giethmen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Giethmen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Giethmen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Giethmen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de streek Ommen. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek en haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Menzis of ZieZo. Bestudeer de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Beenmergtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Giethmen

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Giethmen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Giethmen