Loading...

Zorgverzekering Gieterveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Gieterveen. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, VGZ, OHRA, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past de afgesloten polis met jouw behoeften? Via deze innovatieve zorgvergelijker kun je vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen als bijv. zwangerschap en bevalling + gezinsplanning. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is soms gecompliceerd. Aspecten zoals Restitutiepolis of Drempelinkomen zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of OZF tot bijvoorbeeld Interpolis en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een goede verzekering die aansluit op je zorgwensen. Problemen? Hier spot je nuttige info over de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Firdgum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Gieterveen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, HEMA is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-gieterveen


Populaire zorgpolis in Gieterveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Dieverbrug afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna tref je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Copropraxie of Hallux valgus, en tevens voor bijv. Macrocefalie en Vitiligo. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, gemeente (Aa en Hunze) of via een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gieterveen?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Gieterveen of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Onderstaand spot je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Stad Holland polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Gieterveen?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Gieterveen. Daarmee worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk je enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Gieterveen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Gieterveen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Gieterveen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Gieterveen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Aa en Hunze. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Kiemer of Univé. Check de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Beeldtelefoon of teksttelefoon.

Verzekeringskantoor in Gieterveen

Heb jij het liefst persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Gieterveen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gieterveen