Loading...

Zorgverzekering Gieten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Gieten. Populaire keuzes zijn OHRA, FBTO, CZ, VGZ, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past deze huidige polis met jouw behoeften? Geholpen door een handige zorgvergelijker kan je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals oefentherapie en mantelzorg. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Begrippen als Inkomensafhankelijke bijdrage en Wanbetaler komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PMA tot bijv. Ditzo en United Consumers. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die spoort met alle individuele wensen. Meer info? Hier vind jij praktische specificaties m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Finsterwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Gieten? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-gieten


Meest gekozen zorgpolis in Gieten?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Diever afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina lees je meer over cruciale aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Aortadissectie of Golfsyndroom, en tevens voor bijv. Polydipsie en Zoönose. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Aa en Hunze) of juist een opleiding. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gieten?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Gieten of rondom deze plaats. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Hieronder lees jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 18 per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Salland Zorgverzekering polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Gieten?

De basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Gieten. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist en Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie. Lees de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk je enige erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Gieten is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: loop na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Gieten. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Gieten? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Gieten is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je een aantal soorten zorg in de regio Aa en Hunze. Zoals podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie maar ook stoppen met roken, audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Interpolis en Zilveren Kruis. Bekijk de condities van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Beeldschermloep.

Verzekeringskantoor in Gieten

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Gieten. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gieten