Loading...

Zorgverzekering Gerkesklooster Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Gerkesklooster. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht deze huidige dekking met jouw behoeften? Geholpen door onze praktische zorgvergelijker kun jij nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. vaccinaties en ergotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best gecompliceerd. Feiten zoals PGB en Zorgpolis zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of PMA tot bijv. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker vind je gelijk en probleemloos een duidelijke verzekering die klopt met alle individuele wensen. Hulp nodig? Hier spot jij makkelijke details met betrekking tot de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Veenwouden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Gerkesklooster? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-gerkesklooster


Veel gekozen zorgpolis in Gerkesklooster?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Didam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Op deze pagina tref je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Campylobacter of Gele koorts, maar ook Lichen sclerosus en Zuurstofvergiftiging. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Achtkarspelen) of via een school. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gerkesklooster?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Gerkesklooster of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler via internet. Op deze pagina vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is ONVZ polis) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Gerkesklooster?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Gerkesklooster. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je huidige polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop lees jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Gerkesklooster wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Gerkesklooster. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Gerkesklooster? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Gerkesklooster zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in en rondom Achtkarspelen. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie of apotheek, audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij CZ en ONVZ. Bekijk de voorwaarden van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Bedhek.

Verzekeringskantoor in Gerkesklooster

Houd jij van persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Gerkesklooster. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gerkesklooster