Loading...

Zorgverzekering Gelderland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Gelderland. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, CZ, OHRA, Menzis. Ook in 2020 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past de bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van deze scherpe zorgvergelijker mag ook jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als vaccinaties plus kraamzorg. Overstappen van aanbieder is echt zo gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals Inkomensafhankelijke premie of Woonlandpakket komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of PNOZorg tot aan De Goudse en Zekur. Hoe stap ik over naar een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met je zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website check je nuttige specificaties met betrekking tot de basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Zelhem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in januari 2021 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Gelderland? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je snel welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2019 tot uiterlijk 31 januari 2020. Extra veel voordeel op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-gelderland


Meest gekozen zorgpolis in Gelderland?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2020 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ‘t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Wassenaar afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2020 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Hierna vind je belangrijke begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Apathie of Ziekte van Huntington, maar ook Pernicieuze anemie en Psoriasis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2020 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Gelderland) of juist een hogeschool / universiteit. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gelderland?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Gelderland of in een omliggende plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2020.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn VGZ afsluiten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Gelderland?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Gelderland. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen en Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de algemene voorwaarden van je actuele polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop check jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Gelderland wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: check even of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Gelderland. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Gelderland? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Gelderland moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er vele soorten zorg in de gemeente Gelderland. Denk aan: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg of haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij De Goudse en ZieZo. Controleer de afspraken van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Zooltjes.

Verzekeringskantoor in Gelderland

Prefereer jij een persoonlijke afspraak m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Gelderland. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gelderland