Loading...

Zorgverzekering Gauw Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Gauw. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als bijv. tandarts / EHBO-advies. Overstappen van polis is razendsnel gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Aspecten zoals Internet zorgverzekering en Verplicht eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of ONVZ tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van de zorgvergelijker detecteer je rap en eenvoudig een duidelijke verzekering die spoort met alle zorgwensen. Hulp nodig? Op deze pagina vind je praktische gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Erichem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Gauw? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de vergelijk module – met bruikbare filters – check je supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-gauw


Populaire zorgpolis in Gauw?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Deil afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site tref je enkele factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor aandoeningen als Candida albicans of Eetbuienstoornis, maar ook Kortademigheid en Stridor. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een vereniging. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gauw?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Gauw of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Onderstaand lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn ZieZo zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Gauw?

Jouw basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Gauw. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie. Lees de kleine letters van jouw huidige modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Gauw wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Gauw. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Gauw? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Gauw moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onder andere: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij CZdirect en ZieZo. Bekijk de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Anti-decubitusovertrek.

Verzekeringskantoor in Gauw

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Gauw. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gauw