Loading...

Zorgverzekering Gasteren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Gasteren. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, VGZ, CZ, OHRA. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Via de slimme zorgvergelijker kan iedereen vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals zwangerschap en geboorte plus manuele therapie. De overstap is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk moeilijk. Termen als Zorgverzekeringswet (Zvw) of College voor Zorgverzekeringen vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of PMA tot bijvoorbeeld De Goudse en VvAA. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van deze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een geschikte verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je makkelijke info m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Erica zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Gasteren? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek je supersnel welke polis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-gasteren


Meest gekozen zorgpolis in Gasteren?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Deest afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over nuttige factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bilharzia of Hippofobie, echter ook Lipoom en Taxol. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Aa en Hunze) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gasteren?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Gasteren of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Onderstaand spot jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Zekur zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Gasteren?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Gasteren. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis maar ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van de actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hieronder lees je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Gasteren wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Gasteren. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Gasteren? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Gasteren is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Ook vind je meerdere soorten zorg in en rondom Aa en Hunze. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse en Pro Life. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Anti-decubitusmatras.

Verzekeringskantoor in Gasteren

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Gasteren. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gasteren