Loading...

Zorgverzekering Gasselternijveenschemond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Gasselternijveenschemond. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Menzis, OHRA, Achmea, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige dekking nog met jouw situatie? Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kan je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld zwangerschap en geboorte + medische hulp buitenland. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is vaak complex. Aspecten zoals Aanvullende zorgverzekering en Zorgverzekeringskaart zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Kiemer tot o.a. CZdirect en ZieZo. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een goede verzekering die overeenkomt met alle wensen. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk jij praktische adviezen m.b.t. de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Eppenhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Gasselternijveenschemond? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-gasselternijveenschemond


Populaire zorgpolis in Gasselternijveenschemond?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Dedgum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Aortadissectie of Eelt, en tevens voor bijv. Orgaanfalen en Pulpanecrose. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Aa en Hunze) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gasselternijveenschemond?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Gasselternijveenschemond of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Hierna vind je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is VGZ zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Gasselternijveenschemond?

De basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Gasselternijveenschemond. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele modules en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website bekijk je een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Gasselternijveenschemond wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: inspecteer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Gasselternijveenschemond. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Gasselternijveenschemond? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Gasselternijveenschemond is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de buurt van Aa en Hunze. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer of PMA. Check de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Anti-decubitusbed.

Verzekeringskantoor in Gasselternijveenschemond

Heb jij het liefst 1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Gasselternijveenschemond. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gasselternijveenschemond