Loading...

Zorgverzekering Gasselte Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Gasselte. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, OHRA, VGZ, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw actuele zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de snelle zorgvergelijker kun jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. alternatieve zorg of ergotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Termen als Restitutiepolis + Internet zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of inTwente tot De Friesland en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een passende polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels deze zorgvergelijker tref je direct en zonder problemen een goede verzekering die past bij de individuele wensen. Problemen? Hier vind je nuttige specificaties aangaande de naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Epe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Gasselte? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek je binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-gasselte


De beste zorgpolis in Gasselte?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Dearsum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina ontdek je een aantal aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor o.a. Congenitale hypothyreoïdie of Holvoet, echter ook Pathogeen en Steenpuist. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Aa en Hunze) of wellicht een school. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gasselte?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Gasselte of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere negen per jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld United Consumers zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Gasselte?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Gasselte. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Gasselte wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Gasselte. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Gasselte? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Gasselte moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de buurt van Aa en Hunze. Denk aan: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij inTwente of PNOZorg. Bestudeer de voorwaarden van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Verzekeringskantoor in Gasselte

Heb jij het liefst 1 op 1 contact ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Gasselte. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gasselte