Loading...

Zorgverzekering Garsthuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Garsthuizen. Bijvoorbeeld naar VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed te bekijken. Matcht deze afgesloten verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. orthodontie plus manuele therapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Termen als Betalingsachterstand + Zorgtoeslag zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of National Academic tot bijv. Ik en Univé. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker vind je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die klopt met alle zorgwensen. Is het lastig? Op onze website tref je bruikbare informatie over de basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Enspijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Garsthuizen? De kosten van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – check je direct welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-garsthuizen


Meest gekozen zorgpolis in Garsthuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis De Wilp afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Verderop bekijk je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Cryptorchisme of Galsteenkoliek, echter ook Münchhausen by proxy en Slokdarmafsluiting. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Loppersum) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Garsthuizen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Garsthuizen of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Onderstaand spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 keer).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Salland Zorgverzekering zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Garsthuizen?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Garsthuizen. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen maar ook Revalidatiezorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Garsthuizen is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: check even of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Garsthuizen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Garsthuizen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Garsthuizen zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er vele zorginstellingen in de buurt van Loppersum. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie of ook haptonomie, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij inTwente of Promovendum. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Alternatieve geneesmiddelen.

Verzekeringskantoor in Garsthuizen

Prefereer jij face to face contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Garsthuizen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Garsthuizen