Loading...

Zorgverzekering Garnwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Garnwerd. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, Menzis. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt jouw geldende dekking nog met jouw situatie? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als tand + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van polis is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is best niet makkelijk. Aspecten zoals Zorgverzekering of Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijvoorbeeld DSW en United Consumers. Hoe ontdek ik een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je rap en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de individuele wensen. Problemen? Op deze pagina check jij nuttige specificaties aangaande de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Ens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Garnwerd? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de zorgvergelijker – en de speciale filters – check jij supersnel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Besured, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-garnwerd


Populaire zorgpolis in Garnwerd?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis de Wijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna bekijk je betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Alcoholisme of Foetor ex ore, maar ook Malaria en Raynaud-fenomeen. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Winsum) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Garnwerd?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Garnwerd of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Hierna vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Pro Life zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Garnwerd?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Garnwerd. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige polis en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website check je enkele algemene zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Garnwerd is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Garnwerd. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Garnwerd? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Garnwerd is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de buurt van Winsum. Onder andere: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek maar ook stoppen met roken, haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij CZdirect of Univé. Check de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Algemene check-up.

Verzekeringskantoor in Garnwerd

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Garnwerd. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Garnwerd