Loading...

Zorgverzekering Garminge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Garminge. Dit kan o.a. naar Achmea, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Matcht jouw afgesloten polis met jouw omstandigheden? Geholpen door de slimme zorgvergelijker kun je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals o.a. zwangerschap en geboorte plus medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal complex. Zaken als Tweedelijnszorg en Inkomensafhankelijke bijdrage zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Ohra tot aan DSW en Zekur. Hoe stap ik over naar een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een duidelijke verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina bekijk jij bruikbare details m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Enkhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Garminge? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij snel welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-garminge


Meest gekozen zorgpolis in Garminge?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis De Westereen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Verderop vind je nuttige begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Berylliose of Hoogfunctionerend autisme, echter ook Lesch-Nyhan-syndroom en Toxoplasmose. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Garminge?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Garminge of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Hier vind jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. PNOZorg zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Garminge?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Garminge. Zo worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de kleine letters van je actuele verzekeraar om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder spot jij een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Garminge is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: trek even na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Garminge. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Garminge? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Garminge is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de streek Midden-Drenthe. Onder andere: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, podotherapie en ook plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij De Friesland en Pro Life. Bekijk de condities van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Alarmapparatuur.

Verzekeringskantoor in Garminge

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Garminge. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Garminge