Loading...

Zorgverzekering Garmerwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Garmerwolde. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, VGZ, CZ, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Klopt deze bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de handige zorgvergelijker kun je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen als epilatie plus homeopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal ingewikkeld. Begrippen als Natura zorgverzekering of Verplicht eigen risico vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of ONVZ tot aan De Friesland en ZieZo. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker bekijk je vlug en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die spoort met je zorgwensen. Kom je er niet uit? Op onze website check je bruikbare informatie m.b.t. de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Engwierum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Garmerwolde? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij direct welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-garmerwolde


Meest gekozen zorgpolis in Garmerwolde?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis De Weere afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina vind je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Algofobie of Gilbert-syndroom, echter ook Meningeoom en Vasculitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Ten Boer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een voordelige premie (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Garmerwolde?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Garmerwolde of rondom deze plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna lees je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 9 keer).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. PMA zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Garmerwolde?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Garmerwolde. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts en Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Garmerwolde wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Garmerwolde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Garmerwolde? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Garmerwolde moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere soorten zorg in de gemeente Ten Boer. Neem nou ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of Promovendum. Controleer de dekking van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering AED-cursus.

Verzekeringskantoor in Garmerwolde

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Garmerwolde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Garmerwolde