Loading...

Zorgverzekering Gaast Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Gaast. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, CZ, Achmea, FBTO. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt de geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door de innovatieve zorgvergelijker kan jij snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals kraamzorg of mindfulness. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet eenvoudig. Begrippen als Combinatiepolis en Eerstelijnszorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of National Academic tot bijv. HEMA en Salland. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker tref je snel en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website tref jij makkelijke informatie met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Elst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Gaast? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot jij binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-gaast


Veel gekozen zorgpolis in Gaast?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis De Rips afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop tref je betekenisvolle onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Colitis ulcerosa of Fobie, maar ook Plots- en laatdoofheid en Subjectief dubbelgangersyndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gaast?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Gaast of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Hierna vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. zes stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Kiemer zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Gaast?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Gaast. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van jouw huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina check jij een paar algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Gaast wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inventariseer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Gaast. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Gaast? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Gaast is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in en rondom Súdwest-Fryslân. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of ook apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij inTwente of PNOZorg. Bestudeer de dekking van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Acnébehandeling.

Verzekeringskantoor in Gaast

Wil je het liefsteen “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Gaast. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gaast