Loading...

Zorgverzekering Frieschepalen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Frieschepalen. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, VGZ, CZ, Achmea. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Geholpen door de nuttige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals acnetherapie of ergotherapie. Overstappen van polis is razendsnel gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Aspecten zoals Medische selectie of GVS zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of PNOZorg tot De Friesland en VGZ. Hoe achterhaal ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een voordelige verzekering die in lijn is met jouw wensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij makkelijke gegevens over de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Elshout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Frieschepalen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk je direct welke organisatie de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-frieschepalen


Populaire zorgpolis in Frieschepalen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis De Pol afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze site vind je enkele aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Cerebrotendineuze xanthomatose of Dumpingsyndroom, maar ook Nefrotisch syndroom en Seborrhoïsch eczeem. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Opsterland) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Frieschepalen?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Frieschepalen of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Onderstaand vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld twaalf keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is HEMA zorgverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Frieschepalen?

Jouw basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Frieschepalen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van de actuele modules en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Frieschepalen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inspecteer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Frieschepalen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Frieschepalen? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Frieschepalen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal zorginstanties in en rondom Opsterland. Zoals kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ of Zilveren Kruis. Raadpleeg de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Aangepaste stoel.

Verzekeringskantoor in Frieschepalen

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Frieschepalen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Frieschepalen