Loading...

Zorgverzekering Friens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Friens. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht deze actuele dekking met jouw wensen. Via onze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals beweegzorg en ergotherapie. De overstap is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk moeilijk. Begrippen als Aanvullende verzekering en Zorgplicht zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Pro Life tot aan Delta Lloyd en VvAA. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een goede verzekering die in lijn is met alle zorgbehoefte. Meer info? Op onze website tref jij praktische informatie met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Elsendorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Friens? De kosten van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met bruikbare filters – check jij snel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-friens


Populaire zorgpolis in Friens?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis De Mortel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over veel besproken variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Congenitale hypothyreoïdie of Ischias, echter ook Latente infectie en Toxocariasis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Leeuwarden) of juist een school. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Friens?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Friens of omgeving. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Hier lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. negen stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn De Goudse zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Friens?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Friens. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Lees de condities van je actuele modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna bekijk je enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Friens wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inventariseer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Friens. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Friens? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Friens zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in de regio Leeuwarden. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek maar ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea of Zekur. Check de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Aangepast serviesgoed.

Verzekeringskantoor in Friens

Houd jij van een persoonlijke afspraak ten aanzien van je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Friens. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Friens