Loading...

Zorgverzekering Foxwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Foxwolde. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht jouw actuele verzekering met jouw omstandigheden? Via een nuttige zorgvergelijker kun je snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. osteopathie en mantelzorg. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak niet eenvoudig. Begrippen als Zorgverzekeraar en Verplicht eigen risico vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of PMA tot o.a. Ik en ZieZo. Hoe vind ik een goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van de zorgvergelijker tref je snel en ongecompliceerd een voordelige verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Hier lees jij bruikbare info ten aanzien van naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Ellertshaar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Foxwolde? De premies van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels onze vergelijker – met handige zoekfuncties – check je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-foxwolde


Betrouwbare zorgpolis in Foxwolde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis de Lutte afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Verderop ontdek je enkele variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Clinofobie of Keelontsteking, maar ook Kleptofobie en Pulmonale hypertensie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Noordenveld) of via een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Foxwolde?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Foxwolde of in deze buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Op deze pagina tref je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld DSW zorgverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Foxwolde?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Foxwolde. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts en tevens Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot je een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Foxwolde is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Foxwolde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Foxwolde? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Foxwolde moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je vele zorginstellingen in de gemeente Noordenveld. Denk aan: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg of ook audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt en VvAA. Bestudeer de condities van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Behandeling tegen snurken.

Verzekeringskantoor in Foxwolde

Wil je het liefstface to face contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Foxwolde. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Foxwolde