Loading...

Zorgverzekering Foudgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Foudgum. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, OHRA, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Past deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Via onze scherpe zorgvergelijker kun je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld kraamzorg en mantelzorg. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is nogal complex. Begrippen als Collectieve verzekeringen en Vrije artsenkeuze zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of ONVZ tot bijv. Ik en Zekur. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Problemen? Hier spot je handige details over de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Ellecom zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Foudgum? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-foudgum


Populaire zorgpolis in Foudgum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis De Kwakel afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Benigne of Dieptevrees, en tevens voor bijv. Maligne lymfoom en Stress. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Dongeradeel) of wellicht een opleiding. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Foudgum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Foudgum of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler d.m.v. internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn achttien per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Delta Lloyd zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Foudgum?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Foudgum. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van de actuele verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina bekijk je meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Foudgum wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Foudgum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Foudgum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Foudgum is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de streek Dongeradeel. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie of ook stoppen met roken, haptonomie, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Kiemer of UMC Zorgverzekering. Controleer de afspraken van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Zwangerschapscursussen.

Verzekeringskantoor in Foudgum

Houd jij van een “echt” gesprek t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Foudgum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Foudgum