Loading...

Zorgverzekering Formerum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Formerum. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, Achmea, CZ, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een handige zorgvergelijker kun je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. osteopathie plus epilatie. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk complex. Termen als Natura zorgverzekering + EHIC zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of Ohra tot o.a. Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je direct en probleemloos een goedkope verzekering die past bij jouw behoeften. Kom je er niet uit? Op deze website check je praktische informatie aangaande de restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Ell zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Formerum? De premies van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref jij direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-formerum


Populaire zorgpolis in Formerum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis De Krim afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop lees je meer over veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Apotemnofobie of Epiglottitis, en tevens voor bijv. Polydipsie en Psychose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Terschelling) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Formerum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Formerum of omgeving. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Op deze pagina tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 12 behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is CZdirect zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Formerum?

Jouw basispakket compenseert allerlei zorgkosten in Formerum. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar denk ook aan Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Revalidatiezorg. Controleer de condities van jouw actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Formerum wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Formerum. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Formerum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Formerum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de streek Terschelling. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie of audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland en ZieZo. Bekijk de voorwaarden van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Zwangerschap.

Verzekeringskantoor in Formerum

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Formerum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Formerum