Loading...

Zorgverzekering Folsgare Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Folsgare. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, VGZ, Achmea, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht deze huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kan men snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals o.a. huidbehandelingen + huidtherapie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Termen als Niet-gecontracteerde zorg en Ingezetene komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of PNOZorg tot bijvoorbeeld Ditzo en Salland. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij de zorgvergelijker bekijk je snel en makkelijk een geschikte verzekering die matcht met jouw wensen. Is het lastig? Op deze pagina check je nuttige gegevens ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Elkenrade zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Folsgare? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de zorgvergelijker – en de speciale filters – check jij supersnel welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-folsgare


Meest gekozen zorgpolis in Folsgare?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis De Koog afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Hierna tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Chalazion of Exostose, en tevens voor bijv. Kynofobie en Voetbalknie. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Folsgare?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Folsgare of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hier bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere zes per jaar).
 7. Beslis over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld CZ zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Folsgare?

Het basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Folsgare. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis en Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van je actuele polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hierna lees jij meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Folsgare wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Folsgare. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Folsgare? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Folsgare moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Súdwest-Fryslân. Neem nou podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek en ook plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Kiemer en United Consumers. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Zwanger worden.

Verzekeringskantoor in Folsgare

Houd jij van 1 op 1 contact rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Folsgare. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Folsgare