Loading...

Zorgverzekering Flevoland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Flevoland. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, VGZ, Menzis, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht jouw huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. zwangerschap en geboorte + preventieve zorg. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Termen als Zorgverzekering en Acceptatieplicht vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of ONVZ tot HEMA en Salland. Hoe achterhaal ik een passende polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en probleemloos een goedkope verzekering die past bij alle zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot jij makkelijke details met betrekking tot de restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Zennewijnen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Flevoland? De kosten van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot jij supersnel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-flevoland


Meest gekozen zorgpolis in Flevoland?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Watergang afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Op deze site vind je enkele variabelen die van belang zijn. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Apraxie of Economy class-syndroom, echter ook Krentenbaard en Ziekte van Wilson. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Flevoland) of mogelijk een vereniging. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Flevoland?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Flevoland of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Zekur afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Flevoland?

Jouw basispolis dekt de meeste zorgkosten in Flevoland. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Check de kleine letters van de actuele dekking om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Flevoland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Flevoland wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Flevoland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Flevoland. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Flevoland? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Flevoland moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei soorten zorg in en rondom Flevoland. Neem nou ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, audicien, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij inTwente en National Academic. Bestudeer de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Zorghotel.

Verzekeringskantoor in Flevoland

Prefereer jij een “echt” gesprek omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Flevoland. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Flevoland