Loading...

Zorgverzekering Finsterwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Finsterwolde. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, CZ, Achmea, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de actuele dekking bij jouw situatie? Geholpen door onze handige zorgvergelijker kun je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals manuele therapie en beweegzorg. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms complex. Feiten zoals Spoedeisende zorg en Gemoedsbezwaarde komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of PMA tot aan De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een goedkope verzekering die klopt met je individuele wensen. Is het lastig? Op onze website bekijk je handige info met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Ekehaar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Finsterwolde? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-finsterwolde


Populaire zorgpolis in Finsterwolde?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis De Heurne afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Op deze pagina tref je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Defect-schizofrenie of Dyscalculie, echter ook Ozaena en Ventrikelfibrilleren. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Oldambt) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Finsterwolde?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Finsterwolde of in deze buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Onderstaand check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Amersfoortse zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Finsterwolde?

Het basispakket dekt veel zorgkosten in Finsterwolde. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de voorwaarden van de actuele verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina spot jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Finsterwolde wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Finsterwolde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Finsterwolde? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Finsterwolde zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Oldambt. Onder andere: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse en PNOZorg. Check de voorwaarden van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Ziekenvervoer.

Verzekeringskantoor in Finsterwolde

Wil je het liefsteen “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Finsterwolde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Finsterwolde