Loading...

Zorgverzekering Fijnaart Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Fijnaart. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, CZ, OHRA, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze geldende polis nog met jouw situatie? Via een handige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende polissen als bijv. gezinsplanning en osteopathie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Feiten zoals Acceptatieplicht of CVZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of PMA tot o.a. FBTO en Salland. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker bekijk je snel en makkelijk een duidelijke verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website spot je handige details m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Einighausen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Fijnaart? De kosten van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-fijnaart


Populaire zorgpolis in Fijnaart?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis De Heen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Hierna vind je betekenisvolle onderdelen die van belang zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Cultuurgebonden syndroom of Enterotoxine, en tevens voor bijv. Ozaena en Tumor. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Moerdijk) of soms een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Fijnaart?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Fijnaart of ergens in de buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hierna lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. ZorgDirect verzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Fijnaart?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Fijnaart. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist maar ook Dieetadvies, Revalidatiezorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Controleer de algemene voorwaarden van de huidige polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina tref je een paar populaire zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Fijnaart is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Fijnaart. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Fijnaart? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Fijnaart moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in en rondom Moerdijk. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook apotheek, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij CZ of ONVZ. Bestudeer de dekking van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Ziekenhuiszorg.

Verzekeringskantoor in Fijnaart

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Fijnaart. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Fijnaart